Στο Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας Τριχωνίδας (Βλοχός, 10 Ιουνίου 2012) ο ερευνητής Ευάγγελος Χατζηαγάπης παρουσίασε μια εντυπωσιακή θεωρία.
Σύμφωνα με αυτήν, το βουνό Βλοχός στη δυτική πλαγιά του Παναιτωλικού όρους είναι μία κούφια πυραμίδα, ενώ περιμετρικά υπάρχουν στοές-είσοδοι προς το εσωτερικό του κυκλώπειου τείχους.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του του ερευνητή Ευάγγελου Χατζηαγάπη με θέμα τον Αρχαίο Βλοχό απο το Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας:
Σύμφωνα με την παρουσίαση, πρόκειται για ένα βουνό σχήματος πυραμίδας που φτάνει σε ύψος περίπου τα 688 μέτρα με «κομμένη» κορυφή.
Σημειώνουμε ότι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν έρευνες ήταν το 1899 από τον αρχαιολόγο Γ. Σωτηριάδη. Επιχειρήθηκαν εκ νέου το 1921 από τον Α. Κ. Ρωμαίο. Ανάμεσα σε αυτούς και σε άλλους ερευνητές και μελετητές υπάρχουν και εκείνοι, όπως ο αντιστράτηγος ε.α. Γ. Βάρσος, που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία πυραμίδα ή, τουλάχιστον, μία πυραμιδοειδής κατασκευή.
Φυσικά, για όλα αυτά, είναι αμφίβολο αν έχουμε ακούσει κάτι. Όπως αμφίβολο είναι αν έχουμε ακούσει κάτι γενικά για τις πυραμίδες στην Ελλάδα…
Το άκρως εντυπωσιακό σε αυτή την (προκατακλυσμιαία) ιστορία, είναι η επιμονή της επίσημης πολιτείας να αρνείται να αναθέσει μια συστηματική έρευνα, η οποία και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις πλέον, θα αποκάλυπτε τουλάχιστον συγκλονιστικές αλήθειες για την περιοχή μας και για την πραγματική μας ιστορία.
«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος
Σχετικά Άρθρα
Δήμος Αγρινίου: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
«Black Friday ψωνίζουμε από τις μικρές επιχειρήσεις του Αγρινίου», λέει ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α.
Β’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.: Νίκησε και τον Γ.Ο. Αμφιλοχίας, 3/3 ο Παναιτωλικός