Σαξόφωνο στην παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο (Video)

Το μεγαλείο του τοπίου της Ζακύνθου που κρατάει στην αγκαλιά του το ναυάγιο το έβλεπα πάντα από ψηλά. Δεν έτυχε να κατέβω ποτέ να αντικρίσω από κοντά τα σκουριασμένα σίδερα του πλοίου που ξαπλώνει χρόνια τώρα στην παραλία και έχει ταξιδέψει με φωτογραφίες και βίντεο σ’ όλον τον πλανήτη, παίζοντας το ρόλο ενός απόκοσμου ντεκόρ που δίνει μία δυναμική αντίθεση σε όποιον φωτογραφίζεται εκεί. Κορυφαίo tourist attraction του νησιού σαν να κρύβει έναν απόκοσμο μαγνήτη μέσα στις σκουριές του προσελκύει κόσμο από όλο τον πλανήτη.

  • Μια ηλιόλουστη Κυριακή του Οκτώβρη η χορωδία «Φανερωμένη» της Ζακύνθου με κάλεσε να συμμετέχω σε μια μικρή συναυλία στην παραλία του Ναυαγίου κι έτσι έκανα κι εγώ την απόβαση μου με το σαξόφωνο μου ανά χείρας μπροστά στο θρυλικό σκάφος.

Στο λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας κάτω απ’ τον καυτό ήλιο, απογείωσα το drone μου να βιντεοσκοπεί, ενώ οι cameramen Γιάννης Μήλεσης και Μπάμης Σιγούρος βιντεοσκοπούσαν με τις κάμερες τους και άρχισα με το σαξόφωνο μου να παίζω το κομμάτι που ακούγεται στο βίντεο.

Πρώτη φορά ακούστηκε σαξόφωνο στο συγκεκριμένο σημείο και ένοιωσα τις νότες να γίνονται ένα με τον βράχο και το ξαπλωμένο στην αμμουδιά πλοίο και γύρισαν πίσω στ’ αυτιά μου και στα αυτιά των παρευρισκομένων, σαν αντήχηση όλων όσων έχει ακούσει και δει αυτό το μυστηριώδες σκαρί.

«Game of Thrones»-Shipwreck Saxopfone version cover by Yannisax-Yannis Psimadas
Σαξόφωνο-Γιάννης Ψειμάδας
Camera: Γιάννης Μήλεσης Μπάμπης Σιγούρος
Drone λήψεις-Μοντάζ: Γιάννης Ψειμάδας
Ναυάγιο Ζάκυνθος Ελλάδα Οκτώβρης 2020
https://yannispsimadas.gr/