Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ι.Π. Μεσολογγίου: Ένα Σχολείο αποκλειστικά για ενήλικες

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια, καινοτόμα σχολεία του ελληνικού  εκπαιδευτικού συστήματος, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες που  ενδιαφέρονται να λάβουν τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου.  

  • Τη σχολική χρονιά 2022-2023, αποφοίτησαν από το σχολείο μας 25 εκπαιδευόμενοι  και εκπαιδευόμενες, μετά από επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος  σπουδών.

Η φοίτηση στα Σ.Δ.Ε. είναι δωρεάν και διαρκεί μόνο 2 εκπαιδευτικά έτη, χωρίς  γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  καθημερινά, απογευματινές ώρες 16:20 μ.μ. έως 20:20 μ.μ.  

Βασικός στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, αλλά και η  προσφορά νέων δυνατοτήτων στους ενήλικες, ώστε να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τα Σ.Δ.Ε. διαθέτουν σύμβουλο ψυχολόγο και σύμβουλο σταδιοδρομίας, οι οποίοι  πραγματοποιούν με τους εκπαιδευόμενους/ες ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.  

Οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2022-2023 ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου 2022, απογευματινές ώρες και θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφές:  

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Απολυτήριο Δημοτικού
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Προσωρινό ωράριο λειτουργίας: 17:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.  

Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ.-Δ.Ι.Ε.Κ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Διεύθυνση: Τέρμα Σπ. Τρικούπη, 302 00 Μεσολόγγι

Τηλέφωνο: 26310 28176

E-mail: sdemesol@sch.gr

Ιστοσελίδα: http://sde-mesol.ait.sch.gr/ 

Facebook: https://www.facebook.com/sdemesol/