Σε υγειονομικό κλοιό η Αχαΐα για τον Covid-19

Κλοιό προφύλαξης γύρω από την Αχαΐα, δημιουργώντας ένα αόρατο «φρούριο» για να μην περάσει εντός της κοινότητας ο κορωνοϊός, σκοπεύει να δημιουργήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κλοιός αυτός θα στηριχθεί στον άξονα της ενημέρωσης, με καμπάνιες που πρόκειται να γίνουν για την τήρηση των μέτρων από όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες κοινωνικές κατηγορίες, έτσι ώστε να μειωθεί κάθε πιθανότητα διασποράς.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι τόσο στο αστικό κέντρο της Πάτρας, όσο και στην περιφέρεια του νομού, ενώ οι φορείς βρίσκονται σε συζητήσεις, ψάχνοντας τρόπους για να ενισχύσουν την… περιφρούρηση της Αχαΐας από τα σύνορα της, έτσι ώστε να μην μπουν ύποπτα κρούσματα και αν μπουν να τεθούν άμεσα σε καραντίνα για να μην προχωρήσει η διασπορά.

Μια από τις σκέψεις των φορέων που συνεργάζονται σε αυτήν προσπάθεια είναι να υπάρξουν ομάδες στα σύνορα του νομού που γειτνιάζουν με την Κορινθία, έτσι ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος που έρχεται προς την Αχαΐα και την Πάτρα, αλλά και να γίνονται θερμομετρήσεις σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού σε οδηγούς και σε επιβάτες.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο και κομβικό διάστημα για τη μη διασπορά του ιού στην περιοχής μας, καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο που επιστρέφουν και οι τελευταίοι αδειούχοι στην βάση τους, αλλά έρχονται και οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα.

Για τους αδειούχους πάντως που εργάζονται σε υγειονομικούς φορείς, αλλά και σε δημόσιους οργανισμούς, υπάρχει ήδη η πρόβλεψη για να προχωρούν σε μοριακά τεστ πριν επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ την ίδια τακτική εφαρμόζουν, σύμφωνα με πληροφορίες για τους εργαζόμενους τους, και ιδιωτικές εταιρείες.

Σε ότι έχει να κάνει με τους φοιτητές οι οποίοι ενδέχεται να προέρχονται από περιοχές όπως η Αττική που βρίσκεται σε έξαρση, η ομάδα των φορέων που έχει αναλάβει την περιφρούρηση του νομού από τον κορωνοϊό, αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να εξεταστούν μέθοδοι προφύλαξης.

Σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων στην καθημερινότητα μας.

Antenna star 103,5 fm | Πηγή: dete.gr