Σοφία Σακοράφα για Κ.Υ. Μύτικα: «Καθυστερημένη η έναρξη λειτουργίας του»

Με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη η Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα αναφέρεται στην  Καθυστέρηση Έναρξης Λειτουργίας του νέου Κέντρου Υγείας Μύτικα.

  • «Το υπάρχον Κέντρο Υγείας Μύτικα στεγάζεται σε προκατασκευασμένο κτίριο του 1958, προϊόν σουηδικής δωρεάς, αμέσως μετά τους τότε καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τα Επτάνησα και την Αιτωλοακαρνανία. Καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου αριθμού πολιτών της ευρύτερης περιοχής, ενώ ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού δέχεται, πρόσθετα, τεράστιο όγκο περιστατικών.

Με δεδομένη την ανάγκη κατάλληλης κτιριακής υποδομής, την οποία και η Πολιτεία αναγνώρισε, μετά πάροδο πολλών ετών, προώθησε την κατασκευή νέου κτιρίου για το Κ.Υ., πριν από μία δεκαετία τουλάχιστον.

Με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, προχώρησε, με πολύ αργά βήματα η οικοδόμηση του νέου κτιρίου, που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, οπότε και έγινε η αντίστοιχη παραλαβή από τον Δήμο Ξηρομέρου.

Ωστόσο εξαιτίας πολλών ελλείψεων το νέο κτίριο, παραμένει ανεκμετάλλευτο και παραδομένο στη φθορά του χρόνου ενώ η λειτουργία του Κέντρου Υγείας συνεχίζεται στο παλιό και ελλειμματικής καταλληλότητας, προβληματικό πλέον, προκατασκευασμένο κτίριο.

Επειδή η προγραμματισμός της κατασκευής του νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας Μύτικα αποτελούσε την έμπρακτη αναγνώριση της Πολιτείας για την ανάγκη κάλυψης των αντίστοιχων κοινωνικών αναγκών.

Επειδή, μετά τις υπέρμετρες καθυστερήσεις της κατασκευής, ακολουθούν νέες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του Κ.Υ, με αποτέλεσμα να παραμένει ανεκμετάλλευτη η νέα εγκατάσταση και η αντίστοιχη δημόσια επένδυση, ήδη επί μια διετία περίπου.