Υλικά:
-170 γραμμ. κουβερτούρα
-110 γραμμ. βούτυρο
-3 αυγά
-4 κ.σ. ζάχαρη
-2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
• Λιώνουμε σε μπεν μαρί 170 γραμμ. κουβερτούρα και 110 γραμμ. βούτυρο. Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. και τη βανιλίνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα από το μπεν μαρί (δηλαδή τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο), ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα φορμάκια.
• Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο για 5′-6′.
• Αφού κρυώσουν λίγο (μετά από 3′ περίπου), τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας