Υλικά:
(για 4 -6 άτομα)
-1200 γραμμ. κολοκύθα
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 πράσο
-2 καρότα
-2 πατάτες
-1 κ.σ. τζίντζερ
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-θυμάρι
-κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)
-4-6 φέτες προσούτο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 25′.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τις φέτες προσούτο και τις απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10′ στους 200ο στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει.
- Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, πολτοποιούμε με το μπίμερ.
- Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας στο πιάτο λίγη κέρμα γάλακτος και δίπλα το προσούτο.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία