Σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο

Υλικά:
(για 4 -6 άτομα)

-1200 γραμμ. κολοκύθα

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-1 πράσο

-2 καρότα

-2 πατάτες

-1 κ.σ. τζίντζερ

-ελαιόλαδο

-αλάτι

-πιπέρι

-θυμάρι

-κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)

-4-6 φέτες προσούτο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 25′.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τις φέτες προσούτο και τις απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10′ στους 200ο στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει.
  • Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, πολτοποιούμε με το μπίμερ.
  • Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας στο πιάτο λίγη κέρμα γάλακτος και δίπλα το προσούτο.

anastasiashomemadecooking.com