Υλικά:
(για 4 -6 άτομα)
-1200 γραμμ. κολοκύθα
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 πράσο
-2 καρότα
-2 πατάτες
-1 κ.σ. τζίντζερ
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-θυμάρι
-κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)
-4-6 φέτες προσούτο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 25′.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τις φέτες προσούτο και τις απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10′ στους 200ο στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει.
- Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, πολτοποιούμε με το μπίμερ.
- Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας στο πιάτο λίγη κέρμα γάλακτος και δίπλα το προσούτο.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Grand Hotel»: Γεμάτα ανατροπές τα 3 πρώτα επεισόδια του 2025!
«Άγιος Έρωτας»: Η Χλόη εκλιπαρεί τον Πατέρα Νικόλαο να τη βοηθήσει
«Ο Τιμωρός»: Το τραπέζι του Μάρκου είναι στρωμένο με.. παγίδες!