Στη Ναύπακτο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας (Video – Photos)

Κοινές δηλώσεις με τον δήμαρχο Ναυπακτίας για τη χρηματοδότηση των μελετών του εναλλακτικού δρόμου του κάστρου (Τούνελ)

  • Την Ναύπακτο επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γκίζα, με αφορμή την επιχορήγηση του Δήμου Ναυπακτίας με το ποσό των 2,2 εκ. ευρώ από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τη σύνταξη του συνόλου των μελετών κατασκευής του έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Κάστρου) ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (τούνελ).  Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν κοινές δηλώσεις για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της Ναυπάκτου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε αυτό που έχει περισσότερη σημασία για την Ναύπακτο, το να αναδειχθεί ο πολιτιστικός της πλούτος και να ξεμπλοκάρει το κυκλοφοριακό που τόσο ταλανίζει την πόλη. Τη φυσική ομορφιά της Καστροπολιτείας της Ναυπάκτου πρέπει να την αποδώσουμε εκεί που ανήκει, στον κάθε πολίτη είτε είναι κάτοικος είτε είναι επισκέπτης αυτού του μοναδικού τόπου.  

Ευχαριστώ Δήμαρχε που υποβάλλατε τη μελέτη, την οποία εξέτασαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και πλέον χρηματοδοτούμε.  Να είστε σίγουροι ότι όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών έρχεται η Κυβέρνηση και τα χρηματοδοτεί με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της».

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας σχολίασε: «Η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού σήμερα στην Ναύπακτο έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς λίγες ημέρες πριν ο ίδιος προσυπέγραψε ένα πάρα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο για εμάς, αυτό της εκπόνησης των μελετών για τη δημιουργία του εναλλακτικού δρόμου της πόλης μας.  Η Ναύπακτος αποτελεί Καστροπολιτεία και με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί ακριβώς αυτό το σπουδαίο πλεονέκτημά της. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί προϊόν της εργασίας που ξεκινήσαμε ως Δήμος Ναυπακτίας με τις υπηρεσίες μας και την Αιτωλική Αναπτυξιακή με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κοτρώνη και τα στελέχη της.  Σημειώνω εδώ ότι, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός έδωσε το πράσινο φως όχι μόνο για αυτή τη μελέτη, αλλά και για την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου αφού εξετάστηκε η σκοπιμότητά του.  Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στο αποτέλεσμα.  Κυρίως όμως ευχαριστώ τον κ.Πέτσα, που κατανόησε από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα του έργου και έδωσε τη δική του συναίνεση και προσυπογραφή».

Δείτε βίντεο:

Video: nafpaktianews.gr