Στον Antenna Star 103.5 ο Δημ. Ρηγογιάννης για το βιβλίο: «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά» (Ηχητικό)

Ο Δημήτρης Ρηγογιάννης στον Antenna Star 103.5 για το βιβλίο: «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά»

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Συμβαίνουν κι αυτά...» του Γιάννη Συμψηρή φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά», Δημήτρης Ρηγογιάννης με αφορμή την αποψινή παρουσίασή του στις 7 το απόγευμα στο κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ήταν 23 Μάϊου2009… Ο Χριστόφορος με την παρέα του ξεκινούν από το Αγρίνιο, την πόλη που ζουν, για να παρακολουθήσουν έναν κρίσιμο αγώνα μπαράζ του Παναιτωλικού στην Αθήνα. Καθώς περιμένει, θυμάται τότε ,που παιδί ακόμα, αγωνιούσε πώς θα μπει λαθραία  στο Γήπεδο..

Θυμάται τον αδερφό του να ξεσηκώνει με την τρομπέτα τους φιλάθλους, την υδροφόρα να καταβρέχει τον ξερό αγωνιστικό χώρο.. Θυμάται την άνοδο στην Α΄ Εθνική το 1975 και τους πανηγυρισμούς στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.. Θυμάται τον πόνο που ένοιωσε από τη βίτσα του δασκάλου, τους ομηρικούς καυγάδες με το αντίπαλο σχολείο..

Το βιβλίο είναι γεμάτο από τις αλάνες της πόλης, τις βόλτες με το πολυπόθητο ποδήλατο ,τις φτωχογειτονιές και τα καπνοχώραφα,  τον Άγιο Χριστόφορο , το Πάρκο, το Γηπεδάκι της Γ.Ε.Α., τα σινεμά, τα χαλκούνια  και τα Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής…

Είναι γεμάτο από εικόνες που φωτίζουν παιδικές φιλίες, εφηβικούς έρωτες, σε μέρη γνώριμα και οικεία. Εικόνες που ζωντανεύουν μέσα από τις ιστορίες που ζει ο ήρωας και που αναδεικνύουν αβίαστα την εποχή μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά και προβάλουν την άρρηκτη σχέση και αλληλεπίδραση του Παναιτωλικού με την πόλη…

Μέσα από ένα παιδί που μεγαλώνει και γίνεται πατέρας, ιστορίες έρχονται να περιγράψουν σχέσεις, καταστάσεις και να διαπραγματευτούν συναισθήματα κι επιλογές.. Έρχονται να αναδείξουν αγωνίες και όνειρα..

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Ρηγογιάννης γεννήθηκε το 1965 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στην «Ιστορία – Κοινωνιολογία και Ανθρωπολογία του Αθλητισμού» από το ΕΑΠ. Υπηρετεί για πάνω από τριάντα χρόνια σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε προπονητής, δουλεύοντας κυρίως με παιδιά.

Έχει εργαστεί ως Διευθυντής σε Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου και από το 2023 υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ 11 – Φυσικής Αγωγής για τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Είναι συγγραφέας επιστημονικών εγχειριδίων και αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Η ενασχόληση με το γράψιμο υπήρξε για χρόνια προσωπική του διέξοδος. Το βιβλίο «Τα καναρίνια έχουν υπέροχη λαλιά», είναι η πρώτη του λογοτεχνική προσπάθεια που εκδόθηκε.