Στον Antenna Star ο Ανδρέας Σκαρτσάρης για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αναλογική Εποχή» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Συμβαίνουν κι αυτά…» του Γιάννη Συμψηρή φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Σκαρτσάρης με αφορμή τα εγκαίνια της έθεσης «Αναλογική Εποχή» που διοργανώνει το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου.

  • Όπως, σχολίασε και ο ίδιος ο κος. Σκαρτσάρης είναι αφιερωμένη στον κόσμο της αναλογικής φωτογραφίας και κινηματογράφου και η οποία θα λάβει χώρα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στην έκθεση θα εκτεθούν αντικείμενα από φωτογράφους και κινηματογραφιστές συλλέκτες, καθώς και απλούς ιδιώτες που κατέχουν σχετικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν τυπωθεί από φιλμ, αναδεικνύοντας τη μαγεία της αναλογικής διαδικασίας.

Θα στηθεί σκοτεινός θάλαμος, ενώ θα προβάλλεται βίντεο με την διαδικασία εκτύπωσης από αρνητικό φιλμ σε φωτογραφικό χαρτί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει μικρό αφιέρωμα στον Αγρινιώτη Φωτογράφο Γιάννη Χαντζή (ο οποίος από το 2010 δεν είναι πλέον κοντά μας) με τις φωτογραφικές μηχανές του σε διάταξη φωτογραφικού στούντιο, καθώς θα εκτίθενται και δικές του φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβάλλεται η πρώτη κινηματογραφική ταινία που δημιουργήθηκε το 1888 από τον Aime Augustin Louis Le Prince, ενώ θα προβάλλονται και δύο από τις πρώτες ταινίες των αδελφών Lumière, οι οποίοι το 1895 πραγματοποίησαν την ιστορική πρώτη δημόσια προβολή τους. Έργα που σημάδεψαν την έναρξη του κινηματογράφου.

Να σημειωθεί πως η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αγρινίου.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το αν αναμένει από τις αρχές του νέου έτους -ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος- το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια θέση με τον ίδιον να λέει πως δε μπορεί να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή και πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σκαρτσάρης στον Antenna Star 103.5: