Δημ. Ζαρέντης και Θ. Κομματάς στον Antenna Star 103.5 για τη δωρεά μυελού των οστών (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Κομματάς καθώς και ο Δημήτρης Ζαρέντης, εργαζόμενος στον ίδιο Σύλλογο αλλά και εθελοντής δότης μυελού των οστών με αφορμή τη βράβευση για τη σπουδαία απόφαση ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο καθώς βρέθηκε συμβατός με ασθενή.

  • Ο κος. Κομματάς εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην απόφαση του Συλλόγου να προχωρήσει στην κίνηση της βράβευσης. Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση του Δημήτρη Ζαρέντη να προχωρήσει σε μία τόσο σημαντική ενέργεια με την οποία προσφέρει ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπο.

Από την άλλη ο ίδιος ο Δημήτρης Ζαρέντης μίλησε για την απόφαση να γίνει δότης μυελού των οστών λέγοντας πως η ουσία είναι να μπορέσει ο κόσμος να μάθει για αυτή την ενέργεια και να μεγαλώσει η «παρέα» των δοτών.

Να σημειωθεί πως η παγκόσμια «δεξαμενή» με εθελοντές δότες μυελού των οστών περιλαμβάνει περίπου 40 εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Το άκουσμα της έκφρασης μπορεί να «ξενίζει» πολλούς από εμάς. Στην πραγματικότητα όμως είναι μία διαδικασία που δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη σώζει όμως τη ζωή του λήπτη.

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα δήλωσαν ο Θύμιος Κομματάς και ο Δημήτρης Ζαρέντης στον Antenna Star 103.5:

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη χθεσινή (27/11) βράβευση του Δημήτρη Ζαρέντη από τον Σύλλογο Εργαζόμενων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.