Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου: «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση»

Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου: «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση»

  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση-διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή του Σχολείου για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Σχολείο μας είναι εκτός των σχολικών γευμάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Τα παιδιά μας στερούνται το δικαίωμα στη σίτιση από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς κάποιος να μπορεί να μας εξηγήσει το λόγο.

Επίσης πέρυσι μετά από επιστολή του συλλόγου μας, δια μέσω του Διευθυντή κ. Θ. Καραντζίνη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας έκανε δεκτό το αίτημά μας να συμπεριληφθεί το σχολείο στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», αφού όπως αναφέρει στην απάντηση προέκυψαν πλεονασματικές μερίδες, αλλά κι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Άλλα σχολεία απολαμβάνουν τα σχολικά γεύματα, και καλώς κάνουν, για συνεχόμενες χρονιές ενώ το δικό μας σχολείο, το πιο ιστορικό ίσως της πόλης παραμένει εκτός αυτής της διαδικασίας.

Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι αυτό δε θα το αφήσουμε έτσι. Θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας στο Μεσολόγγι και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Κοντούλη Μαρίνα

Γιοπάνος Ιωάννης

Κατσιπάνος Γεώργιος

Ρόμπολας Γεώργιος»