Συνάντηση Βαρεμένου με Τούρκους Βουλευτές στον Ο.Α.Σ.Ε.: «Η αλληλεγγύη των δύο λαών δείχνει τον δρόμο»

Συνάντηση είχε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος με τους Τούρκους βουλευτές Σελαμί Αλτινόκ και Γιουσούφ Μπασέρ, στο περιθώριο της Ετήσιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στην Βιέννη.

  • Ο Γ. Βαρεμένος τους ενημέρωσε για το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα αμέσως μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, τόσο από τις ελληνικές Αρχές όσο και, κυρίως, από τους απλούς ανθρώπους και την κοινωνία των πολιτών.

Τόνισε επίσης στους συνομιλητές του ότι δεν πρέπει να μας φέρνουν κοντά μόνον οι συμφορές, αλλά να επικεντρωνόμαστε στις δημιουργικές προσπάθειες, αποφεύγοντας τις προκλήσεις και μην εγκαταλείποντας ποτέ τον διάλογο.

Βάση του διαλόγου και της αναζήτησης λύσεων, υπογράμμισε ο Γ. Βαρεμένος, πρέπει να είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών μας είναι ένα πολύτιμο κεκτημένο, που πρέπει συνεχώς να το διευρύνουμε. Η τραγωδία που βιώνει σήμερα η Τουρκία ανήκει στον χώρο του απρόβλεπτου, ενώ η μεταξύ μας συνεννόηση είναι ζήτημα κοινής βούλησης των δύο πλευρών.