Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου – Δείτε τη συνεδρίαση

Συνεδρίασε χθες 23 Απριλίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είχε ως ακολούθως:

1. Έγκριση της πρότασης της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, για την ”Kαθιέρωση της 25ης Μαϊου κάθε έτους ως ημέρας τοπικής εορτής , ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου”. Εισηγητής ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βασίλειος Πολύζος.
2. Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου χρήσεως 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
3. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίτηση ”Νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε χώρους Αιγιαλού στη θέση Μαυρομπολού – Τ.Κ. Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου” της εταιρείας «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.» Ανώνυμη Εταιρεία Ιχθυοκαλλιεργειών. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
4. Έγκριση κανονισμού διαχείρισης εγκαταλελειμμένων οχημάτων του Δήμου Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
5. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 33 ΜW στη θέση ”ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ”, Δ.Ε. Αστακού, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε.Αιτωλ/νίας , της εταιρίας ”ΚΥΩΝ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ” (ΠΕΤ 21035013220)». Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τζαχρήστας.
6. Έγκριση παραχώρησης αιθουσών Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού για λειτουργία Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Εισηγητής Μάντζαρης Ελευθέριος.

Κατά τη συνεδρίαση  τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Γερόλυμος (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Προστασίας,) για τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου και έκανε αναφορά σε Αγωγή του “Φορέα διαχείρισεις στερεών αποβλήτων-αναγκαστικός σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων 3ης διαχειριστικής ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας”, που στρέφεται κατά του Δήμου με αξίωση 119.000 ευρώ.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αναζωογόνηση Ξηρομέρου” κ. Στάϊκο για την θέση του, να αποκαλέσει την παράταξη του Δημάρχου και την πολιτική της ως φορομπηχτική, καθώς στη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ισχυρίστηκε ότι από την είσπραξη ο Δήμος θα έχει αύξηση κατά 60% από τα προηγούμενα χρόνια.

Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του κ Γερόλυμου να χαρακτηρίσει ως πολιτικό συνεταίρο της παράταξης  “Δυνατό Ξηρόμερο” τον κ. Στάικο.

Δείτε τα βίντεο της συνεδρίασης


Με πληροφορίες από xiromeronews.blogspot.com

Φωτογραφία αρχείου