Ακόμη και τα πιο μικρά προβλήματα υγείας μπορούν να επηρεάσουν ή ακόμα και να υποβαθμίσουν άλλες πτυχές της ζωής μας. Σχετικά μικρά προβλήματα υγείας, όπως οι ήπιοι πόνοι, η δυσκαμψία, η υπνηλία και η δυσπεψία, επηρεάζουν την ψυχολογία μας, αυξάνοντας το στρες που νιώθουμε. Μια αποτελεσματική πρακτική για να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το στρες και παράλληλα να αισθανόμαστε καλύτερα είναι να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι το ίδιο το άγχος μπορεί να επιδεινώσει προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Επομένως, η υιοθέτηση καλών συνηθειών μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα.
- Συνήθειες για καλύτερη υγεία και λιγότερο στρες
Υιοθετούμε μια ισορροπημένη διατροφή
Αντί να τρώμε σωστά αποκλειστικά για να δείχνουμε καλύτερα στο στενό τζιν μας, προσπαθούμε να ακολουθούμε μια διατροφή που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεσή μας. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσετε το στρες όταν είστε πεινασμένοι ή υποσιτισμένοι. Η πείνα μπορεί να μας κάνει πιο ευάλωτους στο στρες, αφήνοντάς μας ευερέθιστους ή ακόμα και νευρικούς μπροστά σε μικρά καθημερινά προβλήματα. Τα μικρά, συχνά γεύματα θα κρατήσουν το σάκχαρο στο αίμα μας σταθερό και κατ΄επέκταση τη διάθεση και την ενέργειά μας σταθερές.
Βρίσκουμε ένα είδος γυμναστικής που μας αρέσει
Όλοι ξέρουμε ότι η γυμναστική είναι αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ωστόσο μπορεί να μας φαίνεται ακατόρθωτο το να εντάξουμε τη σωματική άσκηση σε ένα ήδη φορτωμένο πρόγραμμα, ειδικά όταν αισθανόμαστε εξαντλημένοι από το στρες. Μία αποτελεσματική στρατηγική για να συμπεριλάβουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας είναι να βρούμε μια μορφή άσκησης που μας ευχαριστεί και να την προσαρμόσουμε στο πρόγραμμά μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να βγαίνουμε για περπάτημα κάθε απόγευμα μετά τη δουλειά ή να κάνουμε τζόκινγκ κάθε πρωί πριν τη δουλειά.
Εστιάζουμε στην ξεκούρασή μας
Ο ανεπαρκής ή κακής ποιότητας ύπνος επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας, αυξάνει το στρες, μας κάνει να αισθανόμαστε κόπωση και υπνηλία και φυσικά μειώνει τις αποδόσεις μας σε κάθε τομέα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε τον ύπνο προτεραιότητά μας, έτσι ώστε ο οργανισμός μας να έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις φθορές που υφίστανται διάφορα συστήματά του κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ξεκουραστεί. Προκειμένου να βελτιώσουμε τον ύπνο μας αποφεύγουμε την καφεΐνη μετά το απόγευμα, αποφεύγουμε τα «βαριά» γεύματα το βράδυ και φροντίζουμε να έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.
Προσέχουμε τι βάζουμε στον οργανισμό μας
Η νικοτίνη, το υπερβολικό αλκοόλ ή ακόμη και η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την υγεία μας, αλλά επίσης να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα στην καθημερινότητά μας.
vita.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»