Τα αυτονόητα…

Από τις πρώτες μέρες του εμβολιασμού στις αρχές του Γενάρη εκείνο το οποίο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους μας ήταν το μικρό ποσοστό συμμετοχής του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείο Αγρινίου σ’ αυτόν. Το γεγονός αυτό όμως, όπως αποδείχθηκε ούτε μόνο τοπικό ήταν ούτε μεμονωμένο. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης την περασμένη Παρασκευή, «μόλις ένας στους δύο νοσηλευτές έχουν εμβολιασθεί (ποσοστό 51%)», την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό των γιατρών του ΕΣΥ σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζει το 77%».

Περίπου η ίδια εικόνα δηλαδή με το νοσοκομείο του Αγρινίου, αν και εδώ το ιατρικό προσωπικό είναι κατά τι μεγαλύτερο σε ποσοστό.

Είναι πέρα από κάθε λογική πάντως άνθρωποι που εμπλέκονται τόσο άμεσα με την νοσηλεία ανθρώπων να αρνούνται να εξασφαλίσουν ανοσία γι’ αυτούς και όσους ασθενείς με Covid-19 έχουν ανάγκη από την φροντίδα τους.

Το ίδιο, διάβαζα χθες, συμβαίνει και στην Ιταλία, η οποία μάλιστα εξετάζει το ασυμβίβαστο στην άρνηση εμβολιασμού με τα επαγγέλματα του γιατρού και του νοσοκόμου.

  • Το θέμα όμως με τα αυτονόητα είναι, πως, όταν επιβάλλονται, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά απ’ το γεγονός να μην υπηρετούνται.

Όπως και να το κάνουμε, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού σε μια πανδημία είναι αυτονόητο.

Μόνο που τα μυαλά δεν μπαίνουν στην πρίζα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr