Συμφωνώ: στις φετινές συνθήκες και στη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, το θέμα των κυλικείων περνά σε δεύτερη μοίρα.
- Ωστόσο, το τι θα τρώνε τα παιδιά και το εάν και κατά πόσο εκεί θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και τα προβλεπόμενα απ’ τον ΕΟΔΥ (αλήθεια, τι ακριβώς προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τα σχολικά κυλικεία;), είναι, νομίζω, πολύ μεγάλο θέμα.
Φαντάζομαι θα δοθούν γρήγορα οι σχετικές οδηγίες και θα υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση.
Έχω μεγάλη φαντασία; Μπορεί! Θα δείξει…
Παρεμπίπτοντος, θα είχε πραγματικά πολύ μεγάλη αξία αν αποφάσιζαν σε τοπικό επίπεδο οι αρμόδιοι να καθιερώσουν ένα δικό μας, «τοπικό πρωτόκολλο» για τα προϊόντα των σχολικών κυλικείων.
Προϊόντα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από τοπικούς παραγωγούς, βιολογικά, υψηλής διατροφικής αξίας.
Τα οφέλη, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι πολλαπλά: Και οι βιοκαλλιεργητές της περιοχής θα στηριχθούν εμπράκτως διαθέτοντας τα προϊόντα τους και οι μαθητές θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της υγιεινής διατροφής, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό πεδίο για την Ελλάδα που θέλουμε, έτσι όπως τα ίδια τα παιδιά την έχουν οραματιστεί.
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει εφαρμοστεί με επιτυχία αυτό το μοντέλο.
Γιατί όχι καθολικά, γιατί να μην είναι το Αγρίνιο αυτό που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά! Οργάνωση χρειάζεται μόνο. Και λίγο παραπάνω δουλειά!
Σχετικά Άρθρα
SL1 – Βιτόρια: «Δεν μας απασχολεί τι έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια ο Παναιτωλικός»
Super League K19: Ο Παναιτωλικός έχασε από τον Παναθηναϊκό με 2-3
SL1: Στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, δεκάδες οπαδοί περίμεναν την αποστολή