Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού: Απίθανη συνταγή, με αγαπημένα ζυμαρικά, τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού.

  • Αυτά είναι όλα τα υλικά που πρέπει να έχει για να ετοιμάσεις τις πεντανόστιμες ταλιατέλες:

350γρ. ταλιατέλες
140γρ. τόνο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά τσίλι
θυμάρι
λίγο μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό, άνηθο
παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέρχομη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.
  • Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

news4health.gr