Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού: Απίθανη συνταγή, με αγαπημένα ζυμαρικά, τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού.
- Αυτά είναι όλα τα υλικά που πρέπει να έχει για να ετοιμάσεις τις πεντανόστιμες ταλιατέλες:
350γρ. ταλιατέλες
140γρ. τόνο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά τσίλι
θυμάρι
λίγο μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό, άνηθο
παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέρχομη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.
- Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.
news4health.gr
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Ταμπού»: Η επάνοδος του Κοσμά στα Γιάννενα φέρνει τη Μυρτώ αντιμέτωπη με την οργή του
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου