Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού: Απίθανη συνταγή, με αγαπημένα ζυμαρικά, τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού.
- Αυτά είναι όλα τα υλικά που πρέπει να έχει για να ετοιμάσεις τις πεντανόστιμες ταλιατέλες:
350γρ. ταλιατέλες
140γρ. τόνο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά τσίλι
θυμάρι
λίγο μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό, άνηθο
παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέρχομη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.
- Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.
news4health.gr
Σχετικά Άρθρα
Ο Φάνης Τσιάμης στον Antenna Star 103.5: «Όλο το Αγρίνιο σε ρυθμούς Κρήτης και Τζιάς» (Ηχητικό)
Όλοι στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» (Ηχητικό)
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης στον Antenna Star 103.5 για τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ (Ηχητικό)