Συστατικά
Για τη βάση
- 80 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 1 κ.σ. γεμάτη κακάο
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 540 κουβερτούρα λευκή
- 40 γρ. λικέρ καφέ
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει χωρίς να κάψει.
Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε τρίμμα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Γέμιση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να μαλακώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση. Δημιουργούμε σχέδια με τη λιωμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4-6 ώρες.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και δυόσμο.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»