Τιμητική διάκριση για τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη (Photos)

Στο πλαίσιο της δράσης EU GreenWeek 2023, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για το Περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε η απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση στη Λίμνη Στράτου στην περιοχή του Αγρινίου την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια και τοπικούς φορείς με θέμα το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, με στόχο την ανάδειξη των υδάτινων πόρων της Αιτωλοακαρνανίας και επίκεντρο τον Ποταμό Αχελώο.

  • Στο πλαίσιο της δράσης, υπήρξε παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής, συνυφασμένα με τις τοπικές παραδόσεις και έθιμα, όπου πολιτιστικοί και παραδοσιακοί σύλλογοι ανέδειξαν τα δικά τους τοπικά εδέσματα. Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται σε ένα πλαίσιο δράσεων που συνδράμει η Περιφέρεια για την προβολή των φυσικών πόρων της και την προστασία και ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος.

Για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση δράσεων και στη χάραξη νέων περιβαλλοντικών πολιτικών τιμήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής καίρια σημεία:

  • Τη σημασία των υδάτινων πόρων για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
  • Στην  κοινή προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμων να αναδειχθούν με οργανωμένο τρόπο οι τοπικοί γεωγραφικοί και φυσικοί πόροι.
  • Η αναγκαιότητα των συνεργειών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
  • Την καθιέρωση νέων στόχων και την υλοποίηση αυτών στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας, με παράλληλη αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών πόρων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σπουδαία πεπραγμένα της Περιφέρειας όπως την έγκριση του νέου Ε.Σ.Π.Α. λόγω της αρτιότητας των πράσινων πολιτικών, αλλά και της κατάρτισης του σχεδίου κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, τόνισε την νέα πρωτοβουλία των «Δρόμων του Νερού», που αφορά την προβολή, προστασία και αξιοποίηση των πλούσιων υδάτινων συστημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

«Προσπαθούμε να καθιερώσουμε ένα νέο Brandname, αυτό των Δρόμων του Νερού. Η πραγματικότητα είναι ότι, «Οι δρόμοι του νερού» είναι οι δικοί μας δρόμοι για την τοπική ανάπτυξη, είναι οι δικοί μας δρόμοι για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε, είναι οι δικοί μας «δρόμοι του νερού» οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν τη δική μας τοπική αξιοπρέπεια, και σε αυτό οφείλουμε να πλέον να εστιάσουμε» ανέφερε ο ίδιος.