Για την κλιματική αλλαγή τραγουδά η Sertab (Video Clips)

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεκαετίες τώρα ο πλανήτης μας και του οποίου οι επιπτώσεις εμφανίζονται ολοένα και πιο έντονες, με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον είναι η κλιματική αλλαγή. Η Sertab Erener, η μοναδική νικήτρια της Τουρκίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1993 με το τραγούδι “Everyway that I can”, αποφάσισε να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή με ένα νέο τραγούδι.

Συγκεκριμένα, η ιδιαίτερα δημοφιλής σούπερ σταρ κυκλοφόρησε ένα τραγούδι για να μας υπενθυμίσει ότι «ο χρόνος τελειώνει για να σωθεί ο πλανήτης». Η Sertab συνεργάζεται με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία, καλώντας όλους να ενωθούν για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι “Who’s Gonna End?” για να αφυπνίσει τις παγκόσμιες συνειδήσεις ότι πρέπει να περιοριστούν οι εκπομπές άνθρακα πριν είναι πολύ αργά. Η κυκλοφορία του τραγουδιού συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26 που ολοκληρώνονται σήμερα στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

«Η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια πανδημία δοκιμάζουν τα όρια του πλανήτη μας και πάντα εκείνοι με τους λιγότερους πόρους υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες», είπε η Sertab.

«Γι’ αυτό, ως καλλιτέχνης και ως γυναίκα, ένιωσα υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσω τη μουσική για να προσπαθήσω να κάνω τον κόσμο καλύτερο, με δικαιοσύνη και ισότητα για όλους».

Η Sertab Erener είναι μια από τις πιο γνωστές ποπ σταρ της Τουρκίας που έχει χρησιμοποιήσει τη δημοφιλία της για κοινωνικό ακτιβισμό, όπως: την ανάγκη για καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης στην επαρχιακή Τουρκία, για βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά με λευχαιμία στο Ιράκ, για ανθρωπιστική εργασία για τα θύματα από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2014, ενώ πρόσφατα υποστήριξε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη χώρα της.

eurovision.tv