Το «φρούτο των αθλητών»: Βοηθά όσους υποφέρουν από κράμπες και μυϊκούς πόνους

Το αβοκάντο, πέρα από τη νοστιμιά του, διαθέτει μία σειρά από ευεργετικές δυνατότητες που βοηθούν τους μύες και συμβάλλουν στο να αποφεύγουμε μυϊκούς πόνους, ειδικά μετά από άσκηση.

  • Το αβοκάντο είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά φρούτα. Γνωρίζετε όμως ότι περιέχει συγκεκριμένες ευεργετικές ουσίες για τους μύες σας;

Όπως προκύπτει, το αβοκάντο είναι πολύ πιο πλούσιο σε κάλιο απ’ ό,τι οι μπανάνες. Συγκεκριμένα, ένα ολόκληρο φρούτο περιέχει περίπου 690 χιλιοστά του συγκεκριμένου συστατικού σε σχέση με μία μπανάνα που περιέχει 422 χιλ.
Αυτό το μέταλλο μπορεί να βοηθήσει πολύ όσους υποφέρουν από μυϊκές κράμπες.

Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, κατάλληλο για μυϊκούς πόνους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε το 2006 και δημοσιεύθηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, άτομα που καταναλώνουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη, νιώθουν λιγότερους μυικούς πόνους μετά από άσκηση.

Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη από το αβοκάντο. Η κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου, βοηθά επίσης στο να επιταχύνεται η ομαλοποίηση της συστολής της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, μετά από άσκηση, όπως αναφέρει άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature, το 2020.

Παρότι φαίνεται ότι είναι ένα ιδανικό φρούτο για όσους αθλούνται, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει 160 θερμίδες ανά 100 γρ. και περιέχει μεγάλες ποσότητες λίπους, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «διαιτητική τροφή».
Οι διατροφολόγοι συστήνουν να μην τρώμε πάνω από μισό αβοκάντο (περίπου 100 γρ.) την ημέρα.

sputniknews.gr