Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Νεοχωρίου προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
- Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νεοχωρίου κ. Φώτης Σκληρός, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Νεοχωρίου θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ιδιαίτερα στην Αρχαιολόγο κα Τσαντήλα Βασιλική για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αρχαίο Νεώριο Οινιαδών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος στον εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».
Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα στους νεώσοικους Οινιάδων. Ένα αρχαίο λιμάνι, σήμερα στη στεριά».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρήση των νεώσοικων κατά την αρχαιότητα, την πρόσβαση σε αυτούς μέσω του πλωτού Αχελώου και τη γεωμορφολογία της περιοχής, η οποία σήμερα έχει μεταβληθεί άρδην. Επίσης, έγινε αναφορά στη σπουδαιότητα της αρχαίας πόλης των Οινιαδών, την ιστορία, τη μυθολογία και τις νεότερες μυθοπλασίες που συνδέονται με αυτή.
Στο τέλος διανεμήθηκε εκπαιδευτικό φυλλάδιο.








Σχετικά Άρθρα
Αγρίνιο – Ντόρα Διαμάντη: Δύσκολες ώρες για τη Γυμνάστρια, πενθεί για την απώλεια της μητέρας της
Γεώργιος Κωστακόπουλος: Πενθεί το Αγρίνιο και ο επιχειρηματικός κόσμος για τον 67χρονο
Ξεπέρασαν τους 10 οι υπεράριθμοι σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο – Πάτρα, σύμφωνα με καταγγελία