Με το μαλακό

Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα ακόμη έξοδο, διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αν έχεις 3 -4 παιδιά!

  • Αλλά και ένα και μονάκριβο να είναι το παιδάκι, όσο κι αν χαίρεται και καμαρώνει η μαμά που το έστειλε σήμερα στο σχολείο, …έναν πονοκέφαλο τον έχει για τα «σχολικά», που δεν περιορίζονται στην τσάντα που ενδεχομένως θα την αγοράσεις η νονά.

Βέβαια, αυτά τα έξοδα, τα τόσο ευχάριστα, λέμε ότι δεν τα λογαριάζουμε.

Φυσικά, …ψέματα λέμε. Διότι τα λογαριάζουμε και τα παραλογαριάζουμε. Με χαρτί και μολύβι, με κομπιουτεράκι και με μπόλικο άγχος για το μετά. Διότι δεν είναι μόνο τα τετράδια, τα μολύβια, οι κασετίνες, τα χρώματα και ότι άλλο θα ζητήσουν οι δάσκαλοι για το ξεκίνημα.

Το παιδί θέλει και τα παπουτσάκια του, θέλει και τη φόρμα για τη γυμναστική, θέλει και το μπουφανάκι του μετά, θέλει και το καθημερινό χαρτζιλίκι.

Ε, μ’ αυτά και με τ’ άλλα, …μαζεύονται!

Και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν τα δικά τους έξοδα. Εκεί, …ζορίζουν λίγο τα πράγματα. Ειδικά για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ξέρω ότι οι γονείς θα στερηθούν οι ίδιοι για να μην στερήσουν απ’ το παιδί. Και έτσι πρέπει.

Πάντως, καλό και άγιο θα ήταν, αυτές οι κινήσεις που γίνονται είτε από δήμους είτε από συλλόγους αυτή την περίοδο, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτή τη στήριξη, …να έχουν συνέχεια.

Οι ανάγκες δεν τελειώνουν εδώ. Αυτές κι αν έχουν «συνέχεια».

Επίσης, όσο είναι εφικτό, ας είναι πιο συγκρατημένοι και οι δάσκαλοι. Στο τι θα ζητήσουν, εννοώ.

 

Media group «Agrinio 365»  | Φώτης Μπερίκος