Το νέο τραγούδι του Αγρινιώτη Παύλου Μπερμπερίδη (Video Clip)

Κυκλοφόρησε εδώ και δύο ημέρες το νέο τραγούδι του Αγρινιώτη Παύλου Μπερμπερίδη με τίτλο «Μην ξαναπείς πως μ’ αγαπάς» σε στίχους του Ανδρέα Σταμάτη και μουσική του ίδιου του Παύλου.

  • Στίχοι / Lyrics

«Μην ξαναπείς πως μ’ αγαπάς»

Σ’ ένα ζεϊμπέκικο με πικραμένους στίχους
ψάχνει η ψυχή μου για να βρει παρηγοριά
Να στροβιλίζομαι στις λησμονιάς τους ήχους
και να με καίει το σ’ αγαπώ σου σαν φωτιά

Μην ξαναπείς, μην ξαναπείς πως μ’ αγαπάς
να ξέρεις τίποτα πως δεν θα καταφέρεις
Έγινα τοίχος και επάνω θα χτυπάς
όπως υπέφερα κι εσύ θα υποφέρεις

Μην ξαναπείς μην ξαναπείς πως μ’ αγαπάς
κράτα σφιχτά τα δυο σου χείλη σφραγισμένα
Κι όλα σχέδια που έκανα για μας
κι όσα μας ‘δέναν περασμένα ξεχασμένα

Στο άδειο βλέμμα μου μην ψάξεις απαντήσεις
να μου θυμίσεις τα παλιά μην προσπαθείς
Ένα σωρό ξεθωριασμένες αναμνήσεις
θα σε στοιχειώνουν όταν πας να κοιμηθείς

Κοίτα λοιπόν και πες μου αν κάποιον σου θυμίζω
κοίτα καλά και θα μπορέσεις να το βρεις
Εγώ πια έφτασα να μη μ αναγνωρίζω
κι εσύ ξανά να με πληγώσεις δε μπορείς

UP STUDIO PRODUCTION

Ενορχήστρωση: Αpe Music(Βαγγέλης Πεντζερίδης) Έπαιξαν οι μουσικοί: Ακουστική Κιθάρα: Βαγγέλης Πεντζερίδης Ηλεκτρική Κιθάρα:Βαγγέλης Πεντζερίδης Μπουζούκι-Μπαγλαμά:Βαγγέλης Πεντζερίδης Πλήκτρα:Bαγγέλης Πεντζερίδης- Γιάννης Αδαμόπουλος Programming: Βαγγέλης Πεντζερίδης Β Φωνητικά: Κωνσταντίνα Παπαθανασίου Ηχογράφηση: Ape Music Recording Studio Μixing: Ape Music (Recording Studio)-Βαγγέλης Πεντζερίδης Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος(SweetSpot Productions Studio)

Pavlos Berberidis Official Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/www.pavlosbe…
Twitter: https://twitter.com/PavlosBerberidi
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCx4K…
Instagram: https://www.instagram.com/pavlos_berb…
Website: https://www.pavlosberberidis.gr/

Ο τραγουδοποιός Παύλος Μπερμπερίδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1987, σε ένα περιβάλλον, όπου η λαϊκή μουσική κυριαρχούσε. Από τα πρώτα του ακούσματα ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, o Διονυσίου, η Μπέλλου, ο Νίκος Παπάζογλου κ.α.). Στα εφτά του χρόνια ήρθε σε πρώτη επαφή με το μπουζούκι και αμέσως γοητεύτηκε.

Από εκείνη τη στιγμή, δεν σταμάτησε η ενασχόλησή του με το όργανο και η προσπάθεια κατάρτισης γύρω από αυτό με σημαντικότερο δάσκαλο τον Θεόδωρο Κατσαρή. Επίσης, έχοντας την ανάγκη να μάθει όλο και περισσότερα πράγματα για το μπουζούκι, συνέχισε τα μαθήματα του στην Αθήνα κοντά σε σπουδαίους και καταξιωμένους σολίστες. Παράλληλα του δημιουργήθηκε η ανάγκη να συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια και να τα τραγουδάει ο ίδιος, έτσι η μελέτη του έγινε πολυδιάστατη και πιο ολοκληρωμένη.

Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής, φωνητικής και τεχνολογίας ήχου. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου και σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο τμήμα Μεσολογγίου.

Πέρα από τη μουσική και το μπουζούκι, σημαντικό ρόλο στη ζωή του έπαιξε και ο αθλητισμός. Στα δεκατρία του χρόνια ξεκίνησε η ενασχόλησή του με την πάλη με δάσκαλο τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο, η οποία αποτέλεσε σπουδαίο σταθμό γι’ αυτόν. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα πήρε το δίπλωμα προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την ηλικία των δεκαεπτά ετών ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική έχοντας συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Επίσης δημιούργησε το δικό του στούντιο όπου υλοποιεί δικές του ιδέες αλλά και άλλον συνεργατών (studio up).

Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με ερμηνευτή τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Εν συνεχεία το 2015 κυκλοφορεί η δεύτερη με τίτλο “Αναπάντεχο” με συμμετοχές την Σοφία Παπάζογλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Ναταλία Ρασούλη και τον ίδιο να ερμηνεύει πολλά από τα τραγούδια του από την εταιρία “ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ”.

Η αγάπη για το μπουζούκι και όλο αυτό το ταξίδι στη γνώση τον ταξίδεψε ως τα Χανιά τις Kρήτης, για να μάθει πώς κατασκευάζεται αυτό το λαϊκό όργανο. Πήρε, λοιπόν, μαθήματα οργανοποιίας από τον Θεοδώση Βασιλάκη.

Το έτος 2014-15 υπηρέτησε την θητεία του στην Στρατιωτική Μουσική Φρουράς Αθηνών.

To 2015-17 η ανάγκη για νέες αναζητήσεις τον οδήγησε μέχρι την Αυστραλία όπου προώθησε την λαϊκή μουσική. Επίσης εκεί συνεργάστηκε με ορχήστρες που έπαιζαν μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο όπου ο ήχος του μπουζουκιού κυριαρχούσε.

Το 2017 κυκλοφόρησε ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Η Φωνή».

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη διδασκαλία ενώ συμμετείχε και στη μουσική εκπομπή «Έλα και θα δεις» του Θοδωρή Αθερίδη.