Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 197ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων

Η Ιερή Πόλη του Έθνους κρατά αναμμένο τον «πυρσό της Ελευθερίας» και ετοιμάζεται να εορτάσει την 197η Επέτειο από την Ηρωική «Έξοδο» της Ι.Π. του Μεσολογγίου – To Πρόγραμμα των «Εορτών Εξόδου» 2023.

  • Η Ιερά Πόλη, ιδέα και σύμβολο του Έθνους, παράδειγμα αιώνιο μαχητικότητας και αυτοθυσίας, πυξίδα παγκόσμια για τα έθνη και τους ανθρώπους που αναζητούν μέσω της αυτοδιάθεσης την ελευθερία, την ισοτιμία και το δίκαιο θα εορτάσει με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα την 197η Επέτειο από την ηρωική «Έξοδο» του Μεσολογγίου.

Ο  Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανταποκρινόμενος στο ιερό καθήκον  θα αποδώσει και φέτος τις δέουσες τιμές στους Αθάνατους Νεκρούς του,  μέσα από μια σειρά αξιόλογων και εμβληματικών δράσεων και εκδηλώσεων για να διατρανώσει στα έθνη  τη σημασία της ειρήνης, της αξιοπρέπειας,, της πίστης στο καθήκον και στις αρχές για τις οποίες έπεσαν συνειδητά οι αγωνιστές του!

Το Μεσολόγγι, τόπος μαρτυρικός, αναμένεται να υποδεχτεί τους προσκυνητές του, που με συγκίνηση και ευλάβεια έρχονται να αποδώσουν τις δέουσες τιμές, να περιηγηθούν στα «ματωμένα» χώματα του Κήπου των Ηρώων και να κρατήσουν, μαζί με εμάς, ζωντανή τη φλόγα της «Εξόδου».

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της 197ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων