Τον Δήμαρχο Αγρινίου επισκέφθηκαν εννέα Πρόεδροι Κοινοτήτων

Τον Δήμαρχο Αγρινίου επισκέφθηκαν εννέα Πρόεδροι Κοινοτήτων για να επιδώσουν επιστολή  με αίτημα την ενεργοποίηση των ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών παγετού που επικράτησαν το διάστημα 25- 26 Ιανουαρίου 2022. 

  • Στη συνάντηση συμμετείχαν οι  πρόεδροι:  Δ. Αναστασίου, Δ. Στεφανάτος, Π. Κουτούμπας, Κ. Σταμάτης, Χρ. Αδάμου, Γ. Γιάγκας, Μ. Χαραλαμπους,  Δ. Καλογεράκης,  Σ. Ηλιάδης 

Είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων των όμορων Κοινοτήτων Καλυβίων, Δοκιμίου, Αγγελοκάστρου, Λεπενούς, Στράτου, Οχθίων, Ρίγανης, Γουργιώτισσας και Κυψέλης,  ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου Καλυβίων, με κύριο αίτημα την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛ.Γ.Α. ώστε να καταγραφούν οι σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο παγετό.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου άκουσε με προσοχή τα σοβαρά ζητήματα που έθεσαν οι Πρόεδροι: «Οι καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί της περιοχής από την πρόσφατη κακοκαιρία και τον παγετό είναι μεγάλες. Άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών. Οι εσπεριδοπαραγωγοί του Δήμου Αγρινίου βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντική μείωση του εισοδήματος τους. Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να ληφθούν τα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους καλλιεργητές της περιοχής μας. Αναντίρρητα στεκόμαστε στο πλευρό σας».