Τυρόπιτα Κανταΐφι με κρέμα σιμιγδαλιού

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ.καταΐφι
  • 150 γρ.ψιλό σιμιγδάλι
  • 600 γρ.φρέσκο γάλα
  • 200 γρ.τυρί γκούντα
  • 300 γρ.φέτα
  • 2αυγά
  • 100 γρ.γάλα
  • 3 κ.σ.λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
ΣΚΕΥΗ
Στρογγυλή Φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανοίγουμε το καταΐφι, στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο
  2. Βράζουμε τα 500 γρ. γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
  3. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το ένα αυγό και την κρέμα σιμιγδαλιού. Αλατοπιπερώνουμε
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο καταΐφι και μετά στρώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι
  5. Χτυπάμε ελαφριά το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και περιχύνουμε προσεκτικά πάνω από το καταΐφι να πάει παντού
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε

alevri.com