Β. Γκίζας στον Antenna Star: «Κορυφαία στιγμή της ιστορίας η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας με αφορμή τη σημερινή ημέρα μιας και συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη «Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

  • «Φτάνουμε στην κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων, η οποία σκοπό και στόχο είχε, ήδη μήνες πριν, να μετουσιώσει το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας, σε ένα γεγονός εθνικό και υπερεθνικό», ήταν ένα πρώτο σχόλιο του κ. Γκίζα.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίζας είπε ότι: «Ο Δήμος Ναυπακτίας συνεργαζόμενος με φορείς πέραν της Ναυπακτίας και πρόσωπα, εμβέλειας εθνικής και υπερεθνικής, θέλησε να στείλει το μήνυμα, να γνωρίσει, απανταχού της Ελλάδος, ο κάθε Έλληνας το μεγάλο αυτό γεγονός, τη Ναύπακτο και τη Ναυπακτία, και ταυτόχρονα αυτό το μήνυμα να οδεύσει και εκτός Ελλάδος. Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι όταν βγήκε το πρώτο βίντεο – προπομπός των φετινών Εκδηλώσεων».

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη έκανε λόγο για την Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας πως: «σε αυτή την προσπάθεια συμπεριλαμβάνονται οι παρουσίες φορέων προεξαρχούσης της Αξιοτίμου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία έθεσε υπό την Αιγίδα της τις εκδηλώσεις και θα είναι στη Ναύπακτο η ίδια προσωπικά για να τιμήσει το γεγονός».

Τέλος, σημείωσε «Η κορυφαία στιγμή της ιστορίας μας, η Ναυμαχία της Ναυπάκτου, τιμάται και προβάλλεται με τον πλέον επίσημο τρόπο λαμβάνοντας εθνικές και ευρωπαϊκές διαστάσεις. Τιμούμε το παρελθόν μας, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και με το βλέμμα στο μέλλον επενδύουμε στοχευμένα στην εξωστρέφεια του τόπου μας και μέσω της ιστορίας μας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Γκίζα στον Antenna Star 103.5: