Η …«υγεία» θέλει σπρώξιμο

Ψάχνοντας αυτές τις μέρες στοιχεία για την μη 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Κατούνας έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι, που δεν αναδεικνύει μόνο το γεγονός της απαξίωσης των υγειονομικών δομών της πρωτοβάθμιας υγείας του νομού μας, αλλά μια μέρα με την κηδεία της νεαρής εγκύου στην Κατούνα του Ξηρομέρου καταγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες δομές στην περιοχή μας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο, αν δεν το έχετε δει, και θα καταλάβετε το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε.

Δημοσιεύτηκε στο katounanews.blogspot.com πριν από περίπου 2 χρόνια (τέλη Αυγούστου του 2019) και από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα παραμένουν τα ίδια.

 

 

Δικυκλιστής με που κατευθυνόταν προς τον Τρύφο συγκρούστηκε με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τηνμ Κατούνα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με Ι.Χ αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Κατούνας, στο οποίο οι γιατροί διέθεταν μόνο τα μέσα για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Έτσι χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο στο Αγρίνιο. Το πεπαλαιωμένο και ασυντήρητο ασθενοφόρο, όμως, που έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κατούνας από άλλη περιοχή, δεν μπορούσε να ξεκινήσει κι έτσι επιστρατεύτηκε η συνδρομή όσων βρισκόταν εκεί, έλεγε τότε το ρεπορτάζ.

Αυτή ήταν και είναι η κατάσταση, όχι μόνο από τότε, αλλά και από πολύ πιο πριν.

Από πολύ πιο πριν μέχρι σήμερα…. και όχι μόνο στο Δήμο Μεδεώνος.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr