Δείτε μια φανταστική συνταγή για ζουμερά μηλοπιτάκια που θα την αγαπήσετε! Το μυστικό είναι να μην πετάξουμε τον χυμό από τα μήλα αλλά τον χρησιμοποιούμε στο σιρόπι! Αξίζει οπωσδήποτε την προσπάθεια!
Υλικά
- 1,5 κιλά μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
Σιρόπι
- 2 μεγάλα φλιτζάνια ζάχαρης (450 g)
- 1 μεγάλο φλιτζάνι νερό
- Λίγο λιγότερο από 1 μεγάλο φλιτζάνι χυμό μήλου (το οποίο πήραμε όταν πιέσαμε τα μήλα)
- Η συνολική ποσότητα υγρού είναι 400 ml
Για επάλειψη στα φύλλα κρούστας
100 g βούτυρο
100 ml λάδι
το ταψί είναι 23×35 cm
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, καθαρίζοντας τα μήλα. Έπειτα, τα τρίβουμε σε τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά, προσέχοντας να κρατήσουμε σε ένα ποτήρι το χυμό μήλου.
Έπειτα, σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφού λιώσει, ρίχνουμε τα στραγγισμένα μήλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Τέλος, σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην συνέχεια παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό μήλου. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Βάζουμε τις άκρες εσωτερικά, ενώ απλώνουμε στη μεγάλη πλευρά το ¼ της γέμισης και ρολάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους 6 εκ. και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές.
Έπειτα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά.
xrysessyntages.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer