Απ’ τους κουκουλοφόρους, στους μη μασκοφόρους

Δύσκολος καιρός, να είσαι αστυνομικός!

  • Η αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη(;). Φοβάμαι ότι τον έχει χάσει το ρόλο της.

Διότι η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προστατεύει τον πολίτη και την περιουσία του. Όχι να την ξαμολάνε να ρίχνει καμπάνες.

Βέβαια, θεωρώ εντελώς άστοχο το να σου λέει κάποιος «βάλε τη μάσκα για την υγεία σου και για την υγεία όλων μας» (και αυτός ο κάποιος να είναι οι λοιμωξιολόγοι της χώρας, η επίσημη πολιτεία, παγκόσμιοι οργανισμοί) και απ’ τα τριακόσια ευρώ του μηνιαίου εισοδήματος -κι αυτά αν υπάρχουν- να πρέπει να δώσεις τα μισά, επειδή «ξέχασες» να φορέσεις τη μάσκα.

  • Και είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που στο ημερήσιο δελτίο υπάρχει πλέον, με τα πρόστιμα που πέφτουν και εδώ στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία και παντού.

Ωστόσο, ειλικρινά….δεν θα ήθελα να είμαι αστυνομικός αυτή την περίοδο. Να πρέπει να «γράψω» τον κοσμάκη που, κακώς… κάκιστα, κάτι δεν έκανε σωστά.

Αντιλαμβάνομαι ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχει πολύ μεγάλη κατανόηση. Και σωστά. Είναι γεγονός, όμως, ότι η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αλλάξει.

Δεν είδα ποτέ τόσο ενδιαφέρον, τόσους ελέγχους, τόση αγωνία και λαχτάρα για τους κλέφτες και τους απατεώνες, για την λεγόμενη μικροεγκληματικότητα που τόσο μας ταλαιπωρεί στην καθημερινότητά μας, για αυτό που λέμε «τάξη και ασφάλεια», το οποίο και εφαρμόστηκε αν θυμάμαι καλά όταν έπρεπε η ΕΛ.ΑΣ. να ασχοληθεί, όχι με τους μη μασκοφόρους τότε, αλλά με τους κουκουλοφόρους.