Απολαύστε δροσιστικά ροφήματα που περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για ενυδάτωση, τόνωση & ενέργεια!
Smoothies
Επιλέξτε το smoothie που σας αρέσει και τοποθετήστε τα υλικά στο μπλέντερ:
4 καρότα κομμένα | 4 ντομάτες | Λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι | 2κγ χυμό λεμονιού | 2 κουταλιές νερού
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα σόγιας | 1 φλιτζάνι βατόμουρα | Μισή μπανάνα |1 γιαούρτι | 1-2 κομμάτια πάγου
1 παγωμένη μπανάνα | 1 φλιτζάνι φράουλες | 1 φλιτζάνι βατόμουρα | 2 κουταλιές αμύγδαλα | 1 κουταλιά λιναρόσπορο | 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας
1 μπολ φράουλες & 1 κουταλιά μέλι | & 1 κουταλιά chia
1 φλιτζάνι παγωμένα ροδάκινα | 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας | 1κγ τριμμένο τζίντζερ | Μείγμα από κανέλα-μοσχοκάρυδο και μπαχάρι |2 κουταλιές αμύγδαλο | 1 κουταλιά λιναρόσπορο
2 κούπες kale | ½ κούπα ανανά ψιλοκομμένο | 1 κουταλιά τζίντζερ φρέσκο | 1 μήλο ψιλοκομμένο | 2 κλωναράκια μέντας | ½ ποτήρι νερό | Πάγος
10 αμύγδαλα | Μισή μπανάνα | Μισό μήλο | 1 κουταλιά chia (αφού έχουμε μουλιάσει για 10 λεπτά) | 1 καρότο | Μέλι | Γιαούρτι
1 μπανάνα | 1 φλιτζάνι σπανάκι ή λαχανίδα | 1 κουταλιά chia | 1 κουταλιά αγάβη ή μέλι | 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης | 1 κουταλιά ψίχα καρύδας
1 φλιτζάνι kale (ψιλοκομμένο) | 1 φλιτζάνι μούρα | ½ μπανάνα | ½ φλιτζάνι νερού | 5 παγάκια
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% | 200g φράουλες | 1 κουταλιά χυμό λεμονιού | 2 κουταλιές μέλι | μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη | παγάκια
1 μήλο | 1 πορτοκάλι | 1 κουταλιά μέλι | ½ φλιτζάνι ανθρακούχο νερό | λίγο τριμμένο τζίντζερ και κουρκουμά
Γρανίτα βερίκοκο
250g ζάχαρη | 250g νερό | 750g βερίκοκα | 3κγ χυμό λεμονιού
Τσάι του βουνού με χυμό εσπεριδοειδών
Διατηρείται 3 ημέρες στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο.
2 λίτρα τσάι του βουνού | Χυμό από 1 πορτοκάλι & από 1 λεμόνι & χυμό από 1 lime | στέβια (για ένα φλιτζάνι προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού)
Λεμονάδες
Με πεπόνι και μαστίχα
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού | 500g πεπόνι | 4-5 σταγόνες μαστίχα καλά κοπανημένη | 2 κουταλιές ζάχαρη | παγάκια
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη μαστίχα, το χυμό και τα παγάκια.
Με στέβια
1400ml νερό | 250ml λεμόνι | 25g στέβια
Βράζουμε το νερό μαζί με τη στέβια και το χυμό λεμονιού και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο σε μπουκάλια. Όταν σερβίρουμε προσθέτουμε πάγο.
Με φράουλα
300g φράουλες | χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια | 300g ζάχαρη
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το χυμό και τις φράουλες. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπουκάλια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θα πιούμε, αραιώνουμε με νερό. Η λεμονάδα μπορεί να μετατραπεί σε δροσερό κοκτέιλ, αν προσθέσουμε λίγη βότκα.
Τα υλικά τροποποιούνται ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε.
Αλεξίου Γεωργία
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
lasertouch.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ