Συστατικά
Για τη βάση
- 230 γρ. μπισκότα βρόμης
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
- 500 γρ. νερό, καυτό
- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. φράουλες
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
- 400 γρ. νερό, καυτό
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φράουλες
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
- Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Για την επικάλυψη
- Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
- Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Tip
Αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη ακολουθήστε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας ζελέ σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους