Γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες

Συστατικά

Για τη βάση

  • 230 γρ. μπισκότα βρόμης
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
  • 500 γρ. νερό, καυτό
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φράουλες

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
  • 400 γρ. νερό, καυτό

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. φράουλες
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.

Για την επικάλυψη

  • Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

Tip

Αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη ακολουθήστε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας ζελέ σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.

akispetretzikis.com