Καλοκαίρι ήταν και (σχεδόν) πέρασε

Με τη διαφορά ότι αυτό το καλοκαίρι, ….θα μας μείνει όντως αξέχαστο!

  • Όταν μετά από μνημόνια, αγανακτισμένους, ΔΝΤ, capital controls, απολύσεις, λουκέτα και όλα τα καλά της δεκαετίας που πέρασε έχεις να αντιμετωπίσεις τον εφιάλτη της μάσκας στην καθημερινότητά σου και μάλιστα χωρίς κανείς να μπορεί να σου πει υπεύθυνα μέχρι πότε, το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι το ότι πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να πας διακοπές!

Δεν πειράζει. Την υγεία μας νά’ χουμε και θα ‘ρθουν άλλα καλοκαίρια.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Είναι το καλοκαίρι απόλυτης σύγχυσης. Αυτό που, ναι μεν δεν πιστεύεις στον κορωνοϊό (η έκφραση είναι εντελώς εσφαλμένη), αλλά, όταν έμαθες πως είχαμε το πρώτο (πιθανό) κρούσμα στο Αγρίνιο, …χαλαρά θα τον έκαιγες στην πλατεία τον φουκαρά που τόλμησε να μας κουβαλήσει εδώ τον αναθεματισμένο νέο κορωνοϊό και να μας κολλήσει κι εμάς, να μην μπορούμε να βγούμε απ’ το σπίτι και να φοβόμαστε να μιλήσουμε ακόμη κι απ’ το τηλέφωνο!

Κατά τα λοιπά, τίποτα το συναρπαστικό δεν έγινε αυτό το καλοκαίρι. Τίποτα το συνταρακτικό, το διαφορετικό ρε αδερφέ. Όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια, διακοπές οι περισσότεροι δεν πήγαμε, τουρισμό η Αιτωλοακαρνανία δεν είχε, δουλείες δεν άνοιξαν, λεφτά δεν υπάρχουν.

Ένα συνηθισμένο καλοκαίρι δηλαδή.