Περιστέρια στο Αγρίνιο και συμβολισμοί

Το περιστέρι, ως οικουμενικό σύμβολο της ειρήνης, σύμβολο ακόμη της αθωότητας και της αγνότητας, απολαμβάνει της «ειδικής προστασίας» και φροντίδας των Αγρινιωτών.

  • Ναι… Όχι όλων… Πολύ συμπολίτες μας έχουν ξανά αρχίσει να «τα παίρνουν» με τα «βρωμόπουλα» που φτιάχνουν τις φωλιές τους παντού και που έχουν γεμίσει τον τόπο με ακαθαρσίες.

Και όχι άδικα, ίσως, αφού τα περιστέρια, εκτός του ότι είναι φορείς μικροβίων, παρασίτων, ιών και άλλων μικροοργανισμών (υπάρχει και η αγωνία του κορωνοϊού, που θα είχε ενδιαφέρον να δοθεί μια επίσημη, επιστημονική απάντηση σχετικά), έχουν αποικήσει κανονικά στην πόλη και δημιουργούν προβλήματα.

Οι συστάσεις που περισσότερο από ένα χρόνιο πριν (αν θυμάμαι καλά) είχε δώσει ο Δήμος, δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα, φυσικά.

Οι πολίτες προσπαθούν να τα διώξουν, τοποθετούν ακίδες και δίχτυα, κάνουν ότι μπορούν, αλλά τα περιστέρια είναι πάντα στα πρεβάζια, στα μπαλκόνια, στα παράθυρα.

Και επειδή σε κάποια κτίρια (ακόμη και «ιστορικά») το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο, μήπως να πάρει κάποια πρωτοβουλία ο Δήμος, αυτή τη φορά πιο σοβαρή όμως;

Και για να μην παρεξηγηθεί το σχόλιο, για απομάκρυνση μιλάμε. Δε μπορεί. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει.