Λάθος μηνύματα

Η φωτογραφία αποτυπώνει ένα στιγμιότυπο από τη χθεσινή υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε Μοναστήρια.

  • Και για το θέμα αυτό έχω καταθέσει την άποψή μου, λέγοντας ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε επιτέλους σε αυτή την καλή είδηση και συμπληρώνοντας ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και με τα μικρά και ταπεινά εκκλησάκια, που πρέπει να επιβιώσουν και να ξαναβρούν το ρόλο τους (δείτε ΕΔΩ).

Σε ότι αφορά τώρα τη σχέση εκκλησίας – μάσκας – κορωνοϊού, επίσης έχω πει αυτό που πιστεύω (δείτε ΕΔΩ)

Με πολύ σεβασμό και αγάπη, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο θεσμό που ενσαρκώνει, θα πω σήμερα ότι η παραπάνω εικόνα στέλνει λάθος μηνύματα. Και το κάνω διότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω ότι οι της τοπικής εκκλησίας έχουν θεματάκι με το να φορέσουν τη μάσκα.

Νομίζω ότι ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, έστω για μερικά δευτερόλεπτα, έστω για τη φωτογραφία που θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα έπρεπε και ο σεβασμιότατος ποιμενάρχης μας να τη φορέσει τη μάσκα.

Άλλωστε, δεν έχει σε τίποτε να κάνει εδώ με όλη αυτή τη συζήτηση τη θεολογική. Σε ότι με αφορά, ακούω με προσοχή και με σεβασμό τις απόψεις σχετικά με την εκκλησία. Εδώ, όμως, πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Και το μήνυμα είναι απολύτως στη λάθος κατεύθυνση, ακριβώς επειδή όλοι έχουμε κουραστεί και έχουμε απαυδήσει με αυτή την ιστορία. Κανείς δεν τη θέλει και κανείς δεν την αντέχει. Την έχουμε σιχαθεί.

Η διαφορά είναι ότι αν εγώ δεν την φορέσω …με περιμένει το πρόστιμο στη γωνία. Ο νόμος για το πρόστιμο, όμως, όπως και ο κάθε νόμος, μπορεί να κάνει εξαιρέσεις;

Ίσως και ναι… Ο κορωνοϊός, όμως, δεν κάνει. 

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος