Οι αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αφορούν όλες τις ελληνικές οικογένειες και κυρίως τους νέους που θέλουν να εργαστούν στο Κράτος, τόνισε ο Yπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
- Ο Yπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», των Νίκου Ρογκάκου και Παναγιώτη Στάθη, σημείωσε ότι «χρειάζεται εκσυγχρονισμός του από 25ετίας θεσπισμένου «νόμου Πεπονή», ώστε να καταλαμβάνεται αξιοκρατικά κάθε θέση, από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο. Κι αυτό να γίνεται σύντομα, καθώς σήμερα απαιτούνται 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη».
Για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου υπάρχει ευρύτατος διάλογος, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος την Παρασκευή συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της «Ελληνικής Λύσης» και του «Μέρα25», ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. Υπογράμμισε ότι απαιτείται, κι ευελπιστεί να υπάρξει, διακομματική συναίνεση για την κατάληξη του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο στην εφαρμογή του πρέπει να έχει μακρόπνοη προοπτική. Το νέο σύστημα θα ψηφιοποιήσει και θα εκσυγχρονίσει το Α.Σ.Ε.Π. και θα το κάνει πιο αξιοκρατικό.
Εκτίμηση του υπουργού Εσωτερικών είναι, ότι το νομοσχέδιο μπορεί να είναι έτοιμο σε δέκα ημέρες, ενώ σημείωσε ότι εκτός από εκπροσώπους κομμάτων, από τους οποίους έλαβε και συγκεκριμένες ιδέες και θετικές προτάσεις, θα έχει συναντήσεις και με προκατόχους του, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τον οποίο θα συναντήσει την Τρίτη, αλλά και με άλλους φορείς.
Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες, όπως πχ οι φύλακες στις φυλακές». Συμπλήρωσε πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άδικο να μετράει ο βαθμός του πτυχίου, διότι δεν είναι ίδια όλα τα πανεπιστήμια. Άλλο είναι ένα 9 από ένα γνωστό παγκοσμίως πανεπιστήμιο και άλλο ένα 9 από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο».
Ο Yπουργός Εσωτερικών είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις -πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς- και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του Α.Σ.Ε.Π. και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.
Αναφερόμενος στην έξαρση του κορωνοϊού σημείωσε ότι «πρέπει όλοι μαζί να εφαρμόσουμε τα μέτρα με ευλάβεια για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η εικόνα στην πατρίδα μας είναι καλύτερη από άλλες χώρες. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει τίποτα για τους πολίτες και την Κυβέρνηση. Μέχρι να έρθει ένα αξιόπιστο εμβόλιο, πρέπει να προσέξουμε όλοι».
iefimerida.gr
Σχετικά Άρθρα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Αφέθηκε ελεύθερη, αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου πήρε η δίκη της
Αγρίνιο: Εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο
Με SMS ή E-mail θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους