Ο Μπάμπης Τζότζολης στον Antenna Star 103.5: «Πνευματικό άθλημα το Σκάκι» (Ηχητικό)

Ο Μπάμπης Τζότζολης στον Antenna Star 103.5: «Πνευματικό άθλημα το Σκάκι»

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Μαζί στις 12» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου 2023 ο Προπονητής Σκακιού της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Μπάμπης Τζότζολης, ο οποίος μίλησε για την επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή που είχε το 11ο Σχολικό Τουρνουά.

«Είναι ένα πνευματικό άθλημα και παράλληλα μια επιστήμη», είπε χαρακτηριστικά ο κος. Τζότζολης και συνέχισε λέγοντας πως «Έχει γίνει θεσμός.

Συμμετείχαν 185 μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια του Αγρινίου, της Ναυπάκτου, της Κατούνας, της Αμφιλοχίας. Είναι γεγονός ότι το σκάκι στο Αγρίνιο προοδεύει. Κάθε χρόνο κάνουμε δύο Σχολικά Πρωταθλήματα. Το ζητάνε τα ίδια τα παιδιά».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στην παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, ο οποίος έμεινε έκπλητος με τις εγκαταστάσεις, με την προσέλευση και με τη διοργάνωση.

Επίσης, ανέλυσε τα οφέλη που έχουν όσοι και όσες ασχολούνται με το σκάκι εστιάζοντας και σε μελέτες που δείχνουν πως παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι μπορούν να αυξήσουν μέχρι και 50% τις επιδόσεις του στο Σχολείο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επόμενες ενέργειες από πλευράς τους αποκαλύπτοντας πως έως το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν σχεδιάσει άλλο ένα Πρωτάθλημα περί τα τέλη Μαΐου, ένα σεμινάριο διαιτησίας και ένα σεμινάριο για τους δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να μπει στα Σχολεία και να έχει ευεργητική επίπτωση στους μαθητές.

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο κος. Μπάμπης Τζότζολης στον Παρασκευά Μάζη και τον Antenna Star 103.5: