Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον Antenna Star: «Αποτελεί ευθύνη η εμπιστοσύνη των πολιτών» (Ηχητικό)

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον Antenna Star: «Αποτελεί ευθύνη η εμπιστοσύνη των πολιτών»

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» με τον Παναγιώτη Τσακανίκα μίλησε το πρωί της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του για δεύτερη φορά.

Αναλύοντάς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο κος. Φαρμάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι ξεκάθαρο πως η επιλογή των πολιτών, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στην προσπάθειά μας και φυσικά στο πρόσωπό μου αποτελεί πρωτίστως ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που αξιολόγησαν θετικά τα όσα έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κρίνοντας πως πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα πέντε.

Τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί και γι’ αυτό το αποτέλεσμα αφορά σε πολίτες όλων των αποχρώσεων, αποτελούν καθημερινότητα των συμπολιτών μας τις τελευταίες δεκαετίες και εφόσον κινηθούμε με τον ίδιο τρόπο και ακόμη καλύτερα θα μπορέσουμε ένα λιθαράκι κάνοντας την καθημερινότητα όλων καλύτερη».

-Για τα υψηλά ποσοστά και το αν τα περίμενε είπε: «Δεν μπορεί κανείς να περιμένει τέτοιου είδους επιδόσεις, όμως είναι πάρα πολύ τιμητικό οι συμπολίτες να αντιλαμβάνονται την παρουσία σου ως τόσο θετική. Το δικό της ρόλο παίζει και η εντοπιότητα, όμως σχεδόν εξίσου σημαντικά ποσοστά εμπιστοσύνης είχαμε και στην Ηλεία και στην Αχαΐα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν επέδειξα ποτέ αυτό για το οποίο κατηγορούσα τους προηγούμενους, δηλαδή πολιτικές που έχουν να κάνουν με χαριστικές πολιτικές ή με πολιτικές που έχουν να κάνουν με μη δικαιοσύνη.».

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε το στίγμα της νέας Σ.Β.Α.Α. με αφορμή και την έναρξη της διαβούλευσης ζητώντας να συμμετέχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων αλλά και απλοί πολίτες, όχι απλά για να ακούσουν, αλλά να πουν τι τους αρέσει και τι όχι προτείνοντας και εκείνοι από την πλευρά τους.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλη μια πολύ σημαντική εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και αφορά στην Ημερίδα διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (Σ.Δ.Λ.Α.Π.) του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (EL04).

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο κος. Φαρμάκης στον Παναγιώτη Τσακανίκα και στον Antenna Star 103.5: