Αν το σκεφτούμε, θα τρελαθούμε

Αυτό που έπρεπε τάχα να κατασκευάσουν και να εξαπολύσουν τον κορωνοϊό ή έστω το παραμύθι του κορονοϊού για να μας μαντρώσουν και να μας ελέγξουν, άποψη που καλώς ή κακώς έχει αμέτρητους οπαδούς όπου και να κοιτάξει κανείς, …με ξεπερνά!

  • Να σε μαντρώσει, φίλε μου, γιατί; Να σε ελέγξει, να σε παρακολουθεί, να επιβλέπει κάθε σου κίνηση, για ποιον λόγο; Ποιος νοιάζεται που πας και τι κάνεις; Τι το ενδιαφέρον έχει, τι το ξεχωριστό, το ιδιαίτερο, η καθημερινότητά σου; Και, σε τελική ανάλυση, η βόλτα το απόγευμα για καφεδάκι, τι είναι; Τα απόρρητα του κράτους;

Άλλωστε, αυτά που είναι να ελέγξουν, …μια χαρά το κάνουν χρόνια τώρα και χωρίς κορωνοϊό. Σαν κάλπικες δεκάρες μας ξέρουν, μας καταγράφουν και μας αναλύουν. Ξέρουν τις καταναλωτικές μας συνήθειες, γνωρίζουν κάθε μας συναλλαγή, έχουν πλήρη εικόνα του ιατρικού μας ιστορικού, μας βάζουν και υπογράφουμε πεντακόσια χαρτιά ακόμη και για μια απλή αίτηση στην πολεοδομία.

Κι ακόμη χειρότερα, μας έχουν καταντήσει πολίτες των reality και της κάθε σαπουνόπερας, πολίτες που χαβαλέ και του φραπέ (sorry, …του fredo ήθελα να πω), πολίτες που δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας, δεν σεβόμαστε τους γονείς μας, δεν μας ξέρουμε να σκεφτόμαστε, παρά αμάσητο καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν.

Πολύ βολικό, πάντως, όλο αυτό με τον κορωνοϊό. Να έχει ο λαός να ασχολείται.

Και να μην τον νοιάζει που δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει ελπίδα.

Το θέμα, λοιπόν, είναι αν κολλάει ο κορωνοϊός στην τάξη και δεν κολλάει στο προαύλιο. Το σε ποια σχολεία θα πάνε τα παιδιά, το ποια παιδεία έχουμε, το πόσο την πληρώνουμε αυτή τη δωρεάν παιδεία, …δεν μας νοιάζει!

Το θέμα μας είναι η διεθνής πλεκτάνη για να πουλήσουν εμβόλια. Άντε και αν ο 80χρονος που ανακοινώθηκε πως πέθανε από κορωνοϊό είχε ή όχι πιθανότητες να ζήσει και υπό κανονικές συνθήκες. Το ότι δεν έχουμε γιατρούς, πληρώνουμε χρυσάφι τα φάρμακα αν και πληρώνουμε χρυσάφι την ασφάλισή μας, οι καρκινοπαθείς στοιβάζονται με τις ώρες στην ουρά για τη θεραπεία τους κτλ, ….δεν μας απασχολεί!

Αυτά και άλλα πολλά. Που αν καθίσουμε και τα σκεφτούμε, θα τρελαθούμε!