Στον Ανακριτή οι συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης από την Ασφάλεια Αγρινίου (Photos)

Αυτοί είναι ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη» και ο «Σώτος» που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αγρινίου

  • Την πόρτα του Ανακριτή θα περάσουν σήμερα το πρωί ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη», ο «Σώτος» και άλλα πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι παρίσταναν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται, και μάλιστα σε περίοπτες θέσεις, ένας ενεχυροδανειστής και ένας αστυνομικός που φέρεται να εκβιάζει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ταυτόχρονα να τους «πουλά» εκδούλευση λέγοντάς τους «να προσέχουν γιατί είναι καταζητούμενοι».

Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα τη δράση της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου η οποία κατάφερε να εξιχνιάσει «4 ληστείες, απάτες και κλοπές με παράνομο περιουσιακό όφελος 195.000 ευρώ».

Αν και οι συλληφθέντες ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και φρόντιζαν να μην αφήνουν ίχνη κατά τη διάρκεια της δράσης τους από τον Δεκέμβριο του 2022, έκαναν κάποια λάθη που οι Αρχές τα εκμεταλλεύτηκαν και κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες μέσα στο «λιμάνι» όπου έβρισκαν καταφύγιο, στην πόλη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Εκεί κατέληγαν μετά τα χτυπήματα σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς.

Ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη», ο «Σώτος», όπως ήταν τα παρατσούκλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και οι υπόλοιποι συνεργοί τους είχαν βρει τον τρόπο να κατηγορούνται μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις κλοπών και να είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

«Δεν τους ενδιέφερε αν θα κατηγορηθούν για μια ή δυο κλοπές. Μπορεί και να τις παραδέχονταν προκειμένου να «πέσουν στα μαλακά. Όμως βρήκαμε τα στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είχαν διαρκή δράση και ο καθένας με τον ρόλο του» λέει Αστυνομικός που συμμετείχε στην παρακολούθησή τους για περίπου έξι μήνες.

Ο «Ακάλυπτος»

Η «Ευτέρπη»

Ο «Σώτος»

Διάλεγαν απομονωμένα σπίτια σε διάφορα χωριά, αρκεί να έμεναν ηλικιωμένοι. «Τους ξεγελούσαν ακόμα και με την ταινία που υπάρχει πάνω σε χαρτονομίσματα λέγοντάς τους ότι μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά του σπιτιού. Τους ζητούσαν να μαζέψουν ότι χρήματα είχαν σε μια σακούλα ή σε μια μαξιλαροθήκη και έβρισκαν την ευκαιρία να τα αρπάξουν και να εξαφανιστούν» λέει Αστυνομικός της Ασφάλειας.

«Πολύτιμος» συνεργάτης τους ένας αστυνομικός, ο ρόλος του οποίου είναι πολύ ιδιαίτερος, όπως περιγράφουν οι συνάδελφοι του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να κάνει τον… μεσάζοντα μεταξύ θυμάτων και δραστών ώστε να επιστραφούν κάποια χρήματα ή κλοπιμαία.

Επίσης, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της αστυνομίας, «είχε ενημερώσει δράστες της οργάνωσης ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο».

Όλα τα κλοπιμαία, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, κατέληγαν σε συγκεκριμένο ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ημαθίας και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, γνώριζε ότι τα χρυσαφικά που του έφερναν ήταν προϊόντα κλοπής.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολλά κάτι που μαρτυρούν και τα αυτοκίνητα με τα εκατοντάδες άλογα που φρόντιζαν να διαφημίζουν μέσα από τα προφίλ τους στο διαδίκτυο.