Πολλά σχόλια και τα περισσότερα ήταν ουσίας! Κάποιοι μάλιστα μας έστειλαν και φωτογραφίες, όπως αυτή με το Caledonian university στη Γλασκόβη, ή τον «Παρθενώνα» του Εδιμβούργου και φυσικά είχαν να συμπληρώσουν ότι είναι αμέτρητα τα αρχαιοελληνικά τοπωνύμια.
Κοινός παρονομαστής ήταν αυτό που επισημάνθηκε στο σχετικό μας σχόλιο, ότι δηλαδή ήρθε η ώρα επιτέλους η επιστημονική κοινότητα (ιστορικοί, αρχαιολόγοι, γλωσσολόγοι, εθνογράφοι κτλ.) σοβαρά να ασχοληθούν και να αναδείξουν τη σχέση των αρχαίων κατοίκων της Καλυδώνας με τη Σκωτία και οι σημερινοί κάτοικοι της Αιτωλίας (ιδιαίτερα οι του Μεσολογγίου) να αναπτύξουν σχέσεις με τους πιθανούς απογόνους της γενιάς του Οινέα και του Μελεάγρου.
Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ όλα αυτά υπάρχουν, κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να ασχοληθεί…ούτε βεβαίως μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι δουλειά έχει η Γλασκόβη να ονομάσει «Καλυδώνα» το πανεπιστήμιό της ή από πού κι ως που τα ελληνικά ονόματα σε περιοχές μια «άσχετης» χώρας, που το «ιστορικό» της όνομα ήταν …Καλυδωνία…!!!
Media group «Agrinio 365» | Φώτης Μπερίκος
Σχετικά Άρθρα
Γαμπρός ο Γιάννης Κωνσταντέλιας!
Euroleague Basketball: Ξέσπασε στο τέλος!
Ο Ξηρομερίτης Μπαρμπαρούσης σκόραρε…