Γλυκιά τυρόπιτα

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • ΄5 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • μέλι
  • δυόσμο
  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ρευστή γέμιση.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο σε ένα ταψί 28×36 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 7 φύλλα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια για να εξατμιστεί η υγρασία την ώρα του ψησίματος. Προσοχή, δεν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι τα κάτω φύλλα.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά με μέλι και κανέλα.

akispetretzikis.com