Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική ίσως σας φαίνεται αδύνατο να αντλήσετε απόλαυση από αυτήν την ενασχόληση, όμως αξίζει να το προσπαθήσετε
- Προκειμένου μια νέα συνήθεια να γίνει μέρος του τρόπου της ζωής μας είναι σημαντικό να την απολαμβάνουμε και η γυμναστική δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική ίσως σας φαίνεται αδύνατο να αντλήσετε απόλαυση από αυτήν την ενασχόληση, όμως αξίζει να το προσπαθήσετε. Άλλωστε, η γυμναστική δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως τιμωρία ή αγγαρεία, αλλά ως μια ευχάριστη διαδικασία που ενισχύει τη συνολική υγεία και βελτιώνει τη διάθεση.
*Βρίσκουμε το είδος γυμναστικής που μας αρέσει
Υπάρχουν τόσα πολλά είδη γυμναστικής που σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα που μας φαίνεται ενδιαφέρον και ευχάριστο. Γιόγκα, τρέξιμο, κολύμπι, Pilates, μποξ, τένις, χορός, TRX… Επιλέγουμε αυτό που αρέσει και ταιριάζει σε εμάς και ξεκινάμε.
*Οργανώνουμε το πρόγραμμά μας
Αφού βρούμε το είδος γυμναστικής που μας αρέσει, θα πρέπει να το εντάξουμε στο πρόγραμμά μας λαμβάνοντας υπόψη μας ποια ημέρα και ώρα είναι πιο πιθανό να έχουμε χρόνο και όρεξη για γυμναστική. Αν δούμε τη γυμναστική σαν ένα «ραντεβού», θα μπορέσουμε να βρούμε διαθέσιμο χρόνο για αυτή. Άλλωστε, ο «καθαρός» χρόνος γυμναστικής δεν χρειάζεται να ξεπερνά τα 30- 40 λεπτά. Αν μάλιστα καταφέρουμε να γυμναζόμαστε 3 φορές την εβδομάδα για 30-40΄, η φυσική μας κατάσταση σύντομα θα βελτιωθεί.
*Θέτουμε στόχους
Κάθε άνθρωπος ξεκινά ένα πρόγραμμα γυμναστικής για διαφορετικούς λόγους: κάποιοι θέλουν να χάσουν βάρος, κάποιοι να τονώσουν το σώμα τους, κάποιοι να ξεπιαστούν, κάποιοι να εκτονωθούν… Καλό είναι να καθορίσουμε εξαρχής ποιος ακριβώς είναι ο προσωπικός μας στόχος και τι θέλουμε να πετύχουμε μέσω της γυμναστικής. Φυσικά, θα πρέπει να θέσουμε εφικτούς στόχους -πάντα με την καθοδήγηση κάποιου διαπιστευμένου γυμναστή ή διαιτολόγου- και όχι να περιμένουμε ότι θα μεταμορφωθεί το σώμα μας μέσα σε μια εβδομάδα. Μόλις πετύχουμε τον στόχο μας θα νιώσουμε τεράστια ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουμε ένα καλό κίνητρο για να συνεχίσουμε.
*Γυμναζόμαστε με παρέα
Τι καλύτερο από το να κάνουμε γυμναστική και ταυτόχρονα να περνάμε χρόνο με τους φίλους μας; Βρίσκουμε ποιοι φίλοι μας θα ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο (ίσως η fit φίλη μας να θέλει παρέα στο τρέξιμο) και ξεκινάμε να γυμναζόμαστε μαζί. Μπορούμε να δώσουμε ραντεβού στο σπίτι μας για γυμναστική, να ορίσουμε ότι κάθε βράδυ θα βγαίνουμε για περπάτημα ή ότι δύο φορές την εβδομάδα θα πηγαίνουμε για κολύμπι. Έτσι, η γυμναστική θα μετατραπεί σε διασκέδαση.
*Γυμναστική μετά μουσικής
Όποιος έχει γυμναστεί με μουσική, ξέρει από πρώτο χέρι ότι η μουσική κάνει τις προπονήσεις πιο ευχάριστες, διασκεδαστικές και εύκολες. Πρόσφατη επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brunel έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη υποψιαζόμαστε: η μουσική συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων. Περνάμε, λοιπόν, στο κινητό μας μερικά γρήγορα, δυναμικά τραγούδια και γυμναζόμαστε μετά μουσικής.
*Παρακολουθούμε την πρόοδό μας
Κρατάμε ένα ημερολόγιο όπου θα σημειώνουμε τις επιδόσεις μας και σίγουρα θα εκπλαγούμε από την πρόοδό μας μετά από λίγους μήνες. Για παράδειγμα μπορεί να δούμε ότι καταφέρνουμε να περπατάμε για διπλάσια ώρα χωρίς να κουραζόμαστε ή ότι διανύουμε διπλάσια απόσταση μέσα στον ίδιο χρόνο. Έτσι, θα εντυπωσιαστούμε με το τι είναι ικανό το σώμα μας να κάνει.
imommy.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer